Leírás
Parajdi sópárna levendulával
Parajdi sópárna levendulával
(parajdi só és saját termesztésű szárított levendulavirággal)
Méret: 20×20 cm
Súly: 600gr
Anyag: 100% pamut, avatatlan belső illetve külső huzat. Külső huzat könnyen levehető, mosható, cserélhető .
A parajdi sópárna mindennapos használata csökkentheti a reggeli tüsszögést, száraz köhögést, jó hatással lehet az éjszakai pihenésre.
Használhatjuk melegen, vagy hidegen.
Megelőzés céljából, vagy már kialakult betegség tüneteinek enyhítésére. Felső légúti megbetegedés, allergia esetén, tisztíthatja a légutat, csillapíthatja a köhögést. Minden alvásnál párna helyett, párnára, vagy párna mellé helyezve.
Melegen:
– középfülgyulladás
– vesefájdalmak
– máj-, epe panaszok
– ízületi fájdalom
– hátfájás
– menstruációs fájdalom
10-15 percig melegítjük 50-60°C-os sütőben
Mikrohullámú sütőben TILOS melegíteni!
Vigyázat!
A túl meleg sópárna sérülést okozhat! Mindig ellenőrizzük a hőmérsékletét, mielőtt a meztelen bőrfelületre tennénk!
Hidegen:
– rándulás
– ficam
– zúzódás
Helyezzük 30 percre mélyhűtőbe, fagyasztóba.
Levendula története
A levendula felhasználását először az ókori görögöknél és rómaiaknál dokumentálták. A legtöbb ókori és középkori szerző a levendulát gyógynövényként említi. Indiában és Tibetben is használják elsősorban nyugtatóként. Hazánkban közismert az 1920-as években Tihanyi-félszigeten telepített levendula ültetvény, de Pannonhalmán is termesztik az Apátság gyógynövénykertjében. Franciaországban a levendulát a 17. századtól termesztik az illatszeripar számára.
A levendula elbűvölő illatú virágának és illóolajának nyugtató és izomlazító hatása már régóta ismert. Ennek köszönhetően gyógyír lehet az álmatlanságra, javíthatja a hangulatot, enyhítheti a depressziót, a szorongást.
Parajdi só:
A parajdi a világ egyik legegészségesebb és legjobb minőségű sója, amely őstengeri iszaptartalma következtében szürkés színű, változó szemcseméretű. Összesen 84-féle nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz. A parajdi sónak körülbelül 97%-a nátrium-klorid, a lényeg azonban a maradék 3%-ban van: az élethez nélkülözhetetlen ásványi anyagok és nyomelemek teszik ki, amelyek számos pozitív hatással bírnak.
A parajdi étkezési sónak körülbelül 1,2%-a vízben oldhatatlan iszap, amely a több tízmillió éve kiszáradt ősóceánból származik, nyugodtan elfogyasztható, bőrápolásra pedig egyenesen kiváló, használják is kozmetikumokban. Kalciumot, magnéziumot, káliumot és még számos az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen anyagot tartalmaz ez a hihetetlenül tiszta és jó minőségű só.
A parajdi só tehát számos egészséges ásványi anyagot, nyomelemet, sőt ősóceáni olajesszenciákat is tartalmaz. Ennél is fontosabb azonban talán az, hogy mit nem tartalmaz. Nem tartalmaz adalékanyagokat. A parajdi sót a 18. század óta gyakorlatilag azonos technológiával, hagyományos módszerrel, kézi erővel, fém szerszámok használata nélkül, faékekkel bányásszák. A darabolás és aprítás szintén kézzel történik, kémiai eljárások és adalékanyagok nélkül.
Gyártja és Forgalmazza: JázminKert, KASZ-KER Kft. 8042 Moha, Fő utca 102.
Származás: Magyarország




